Brittina družina znova v Dubrovniku

Starši mlade Avstralke Britt Lapthorne, ki je pred natanko letom dni izginila v Dubrovniku, so obiskali mesto in nočni klub Fuego, v katerem so njuno hči videli zadnjič.

Objavljeno
18. september 2009 11.59
Britt je bila v Ljubljani zelo dobre volje
Ma. J.
Ma. J.
Dubrovnik - Starši mlade Avstralke Britt Lapthorne, ki je pred natanko letom dni izginila v Dubrovniku, njeno truplo pa so v bližnjem zalivu našli nekaj tednov kasneje, so obiskali mesto in nočni klub Fuego, v katerem so njuno hči videli zadnjič.

Čeprav sva decembra lani rekla, da se v Dubrovnik ne bova več vrnila, sva, ko se je približevala obletnica Brittine smrt, ugotovila, da morava biti danes tukaj," je dejal Brittin oče Dale Lapthorne, njegova soproga Elke pa je povedala, da poskušajo podoživeti zadnje trenutke Brittinega življenja.

Kljub temu, da so člani družine Lapthorne večkrat poudarili, da ničesar ne zamerijo Dubrovniku in njegovim prebivalcem, pa so še vedno ogorčeni nad ravnanjem dubrovniške policije. „Nobenega zaupanja v tukajšnjo policijo nimamo, po pripovedovanju pa ga nimajo niti Dubrovničani," pravijo Lapthornovi in obljubljajo, da se ne bodo nikoli predali. „Ničesar ne moremo storiti, da bi se Britt vrnila, lahko pa poskrbimo, da se kaj takega ne bo ponovilo," pravi Elke Lapthorne.

Družina Lapthorne sicer uživa veliko politične podpore v Avstraliji, kjer poskušajo posamezni politiki pospešiti izglasovanje zakona, po katerem bi v primeru izginotja avstralskega državljana v tuji državi avstralska država družini nudila vso možno pomoč.