Bruselj želi iz Slovenije več informacij glede Stožic

Preiskavo bodo v Bruslju pozorno spremljali in po objavi končnih rezultatov po potrebi tudi ustrezno ukrepali.

Objavljeno
28. september 2012 12.24
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Bruselj - Evropska komisija želi iz Slovenije pridobiti več informacij o preiskavi financiranja športnega kompleksa v Stožicah, ki je bil sofinanciran z evropskimi sredstvi.

Glede na to, da je bil projekt športnega kompleksa Stožice sofinanciran s sredstvi iz evropskega sklada za regionalni razvoj, bodo službe komisije nemudoma vzpostavile stik s slovenskimi organi, pristojnimi za izvedbo programa sofinanciranja, da bi dobile več informacij o preiskavi, je pojasnila tiskovna predstavnica komisarja za regionalno politiko Johannesa Hahna, Shirin Wheeler.

Kot je še napovedala, bodo v Bruslju napredek preiskave pozorno spremljali. Ko bodo znani končni rezultati preiskave, pa bo komisija po besedah tiskovne predstavnice po potrebi tudi ustrezno ukrepala za zaščito finančnih interesov EU.

Ob tem je Wheelerjeva pojasnila, da so v komisiji plačila v okviru tega projekta letos že prekinili, a iz tehničnih razlogov, ki niso bili povezani s sumi goljufije ali drugih nepravilnosti, ki jih sedaj preiskujejo slovenske oblasti.

»Slovenske oblasti so pred poletjem razjasnile pomisleke, ki jih je imela komisija, zato je ta ponovno zagnala plačila v okviru programa,« je še dejala.