Čamernik zahteva 130.000 evrov odškodnine

Danilo Čamernik, oče Gorazda, ki je predlani umrl v tragediji pred Globalom, je zaradi prestanih duševnih bolečin vložil civilno tožbo proti napadalcema, njunemu šefu, Zavarovalnici Maribor in proti državi.

Objavljeno
19. oktober 2009 15.44
Nove nejasnosti v primeru Global
Ti. Kr./STA
Ti. Kr./STA
Ljubljana - Danilo Čamernik, oče Gorazda Čamernika, ki je oktobra predlani umrl v tragediji pred Globalom, je zaradi prestanih duševnih bolečin vložil civilno tožbo proti napadalcema Davidu Bukovcu in Seadu Suljanoviću, njunemu šefu v družbi Vip Varovanje, Zavarovalnici Maribor in proti državi, poročajo mediji. Čamernik skupno zahteva 130.000 evrov odškodnine.

 

Bukovac in Suljanović sta bila februarja letos obsojena na osem let zapora, ker sta 7. oktobra 2007 v bližini vhoda v ljubljansko diskoteko Global do smrti pretepla 20-letnega Čamernika. Osemletna zaporna kazen za storilca je pred kratkim že postala pravnomočna.

 

Odvetnik Franci Matoz, ki je v imenu Danila Čamernika vložil odškodninsko tožbo zaradi duševnih bolečin ob izgubi sina, pravi, da pri Bukovcu in Suljanoviću ni nobenega dvoma o odškodninski odgovornosti. Tožbo je naslovil tudi na vodjo varnostnikov v družbi Vip Varovanje Danijela Praštala.

 

Po mnenju Čamernika je Praštalo poskušal na vse načine prikriti, da je Suljanović sodeloval v pretepu in je celo organiziral njegov pobeg v Bosno. Lagal je tudi na sojenju, ko je vseskozi trdil, da Suljanovića pozna le kot gosta lokala in da ni bil varnostnik. Poleg tega je v Vip Varovanju zaposloval varnostnike na črno, piše v tožbi.

 

Ker sta bila napadalca zaposlena v družbi Vip Varovanje, je to podjetje odgovorno za škodo, ki sta jo povzročila, meni tožnik. Omenjeno podjetje pa je imelo sklenjeno zavarovanje civilne odgovornosti pri Zavarovalnici Maribor, zato se je tudi ta znašla na spisku toženih strank. Državo Čamernik toži zato, ker po njegovem mnenju zoper varnostno družbo ni pravočasno ukrepala, čeprav je vedela, da zaposluje varnostnike, ki to sploh ne bi smeli biti, še navajajo mediji.

 

Kot je znano, je Gorazd Čamernik 7. oktobra 2007 s prijatelji proslavljal prijateljičin rojstni dan. Bukovac jih v Global ni spustil domnevno zaradi mladosti, 20-letnik mu naj bi nato zabrusil nekaj kletvic, potem pa se je s svojo družbo obrnil in odšel. Bukovac je zato po radijski zvezi poklical Suljanovića in ko je ta prišel iz lokala, sta se pognala za skupino.

 

Dohitela sta jo pri Konzorciju, tam je Bukovac, kot so ugotovili sodniki, udaril Čamernika in s tem Suljanoviću nakazal, kdo je tarča napada. Mladenič je utrpel več silovitih udarcev in brc, usoden je bil zadnji, Suljanovićev udarec. Dvajsetletnik je padel in z glavo treščil na tla. Poškodbe so bile tako hude, da je v kliničnem centru čez tri dni umrl.