Cariniki našli za 220.000 evrov cigaret

Cariniki na mednarodnem mejnem prehodu Zavrč so pri rutinskem pregledu tovornjaka hrvaškega prevoznika ugotovili, da prijavljena količina blaga ni skladna s količino blaga na kamionu.

Objavljeno
13. marec 2007 12.14
Cariniki so zasegli večjo količino cigaret
Maribor - Cariniki na mednarodnem mejnem prehodu Zavrč so bili 8. marca uspešni v boju s tihotapci cigaret. V poznih večernih urah so pri rutinskem pregledu tovornjaka hrvaškega prevoznika ugotovili, da prijavljena količina blaga ni skladna s količino blaga na kamionu. Po podrobnejšem pregledu so našli skritih 1.803.000 kosov oziroma 9015 zavojev cigaret znamke Memphis in Marlboro, katerih vrednost na trgu bi dosegala okvirno 220.000 evrov.

Cariniki so tihotapljene cigarete našli skrite v kartonskih škatlah pod deklariranim odpadom. Voznik kamiona je namreč carinski kontroli prijavil odpadni aluminij v teži 4720 kilogramov za avstrijskega prejemnika, kar pa se ni ujelo s količino blaga na kamionu.

To je že tretja večja pošiljka tihotapljenih cigaret, ki so jo odkrili na mejnem prehodu Zavrč v zadnjih šestih mesecih, so še sporočili mariborski cariniki. Najdeno blago so zasegli do končanja postopka o carinskem prekršku.