Cariniki zasegli mrtve ptice in morske školjke

Na mejnem prehodu Dragonja so cariniki pretekli teden pri 45-letnem državljanu Hrvaške odkrili 37 mrtvih ptic kljunačev, pri 33-letnem slovenskem državljanu pa dobrih 17 kilogramov morskih školjk mušol.

Objavljeno
01. februar 2011 14.48
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Sečovlje, Ljubljana - Kot so sporočili s Carinske uprave RS, so minuli teden hrvaškemu državljanju zasegli 37 mrtvih ptic kljunačev, pri slovenskem državljanu pa tudi več kilogramov morskih školjk mušol. Veterinarska služba je ptice in školjke prevzela v uničenje, zoper oba potnika pa so uvedli postopek o prekršku.

Mrtve ptice, zavite v vrečah za voznikovim sedežem, so cariniki odkrili minulo sredo, 17,65 kilograma mušol pa dan pozneje v potovalki za prednjimi sedeži. Slovenski državljan, ki je skušal čez mejo prepeljati školjke, se je na carino pripeljal v osebnem vozilu s hrvaško registracijo, še pojasnjujejo na carinski upravi.

Kot dodajajo, gre za drugi primer zasega morskih školjk v zadnjih dneh na mejnem prehodu Dragonja. Pretekli teden so namreč v osebnem vozilu hrvaškega državljana odkrili več kot 65 kilogramov morskih školjk, ki so bile brez kakršnihkoli veterinarskih ali zdravstvenih dokumentov. Med njimi je bilo 42,8 kilograma dondol in 22,7 kilograma mušol.