Celjski okrožni sodnik Škoberne začasno suspendiran

Predsednik vrhovnega sodišča Branko Masleša je celjskemu okrožnemu sodniku Milku Škobernetu, ki je v priporu zaradi suma prejemanja odkupnine, na podlagi zakona o sodniški službi pred štirimi dnevi izrekel začasno odstranitev iz sodniške službe. Tako so sporočili z vrhovnega sodišča.

Objavljeno
10. februar 2011 21.53
Majda Vukelić, notranja politika
Majda Vukelić, notranja politika
Ljubljana - Obvezno začasno odstranitev iz sodniške službe izreče predsednik vrhovnega sodišča, če je proti sodniku uveden kazenski postopek zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja z zlorabo sodniške funkcije. Za uvedbo kazenskega postopka šteje izdaja sklepa o uvedbi preiskave. Tega je sodišče izdalo 3. februarja, Branko Masleša pa ga je v vednost prejel 7. februarja.

Suspenz bo trajal do dokončne odločitve pristojnega organa o razrešitvi sodnika. Če se bo postopek pred kazenskim sodiščem končal tako, da ni bilo podlage za razrešitev po zakonu o sodniški službi, bo suspenz prenehal z dnem izdaje odločbe, s katero se bo končal postopek na prvi stopnji, z dnem njene pravnomočnosti pa se bo suspenz odpravil skupaj z vsemi njegovimi posledicami. V času suspenza bo Milko Škoberne prejemal nadomestilo plače, ki je enako polovici plače, ki bi jo prejemal, če bi delal, so sporočili z vrhovnega sodišča.