Črni petek na slovenskih cestah

Petek je na slovenskih cestah terjal tri življenja. V Gornjem Lenartu je umrl motorist, pri Mirni na Dolenjskem in na Celjskem pa so povozili dva pešca.

Objavljeno
17. marec 2007 16.29
Brežice/Mirna - V petek ob 18.05 se je na regionalni cesti Krško - Brežice v Gornjem Lenartu zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Do nesreče je prišlo, ko je 29-letni voznik osebnega avtomobila iz Brežic vozil od Brežic proti Pohancem. Ko je pripeljal v Gornji Lenart, je zavil v levo proti gostinskem lokalu Santa Marija. Pri tem je zaprl pot 35-letnemu vozniku motornega kolesa iz Brežic, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Hudo poškodovanega voznika motornega kolesa so odpeljali v brežiško bolnišnico, kjer je ob 19.03 podlegel poškodbam.

Na regionalni cesti Trebnje - Mirna v petek umrl pešec


Na regionalni cesti Trebnje - Mirna izven naselja Gomila pri Mirni se je v petek nekaj po 20. uri zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl pešec. Do nesreče je prišlo, ko je 35-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Domžal pri vožnji od Trebnjega proti Mirni dohitel 54-letnega pešca iz Mirne, ki je ob sebi nepravilno potiskal kolo po sredini smernega vozišča, in trčil vanj. Pešec je poškodbam na kraju podlegel.

Že včeraj pa smo poročali o nesreči na Celjskem, v kateri je voznik osebnega avtomobila do smrti povozil pešca, ki je ob sebi potiskal kolo.