Da bi izterjali denar, so mu grozili z utopitvijo

Celjski policisti so prijeli štiri nasilneže, osumljene, da so v ponedeljek vlomili v stanovanje moškega, ki naj bi jim dolgoval denar in ga pretepli, grozili pa so mu tudi s smrtjo. Enemu od osumljenih je preiskovalni sodnik odredil pripor.

Objavljeno
18. februar 2011 17.59
Ba.P., delo.si
Ba.P., delo.si
Žalec - V ponedeljek zvečer so štirje mlajši moški, stari med 20 in 22 let, doma iz okolice Celja in Žalca, vlomili v stanovanje 38-letnika, ki jim je menda dolgoval denar. Moškega so v stanovanju pretepli in mu zagrozili, da ga bodo, v primeru, da jim denarja ne bo priskrbel, utopili. Moški, doma iz okolice Žalca, je nato poklical prijatelja, od katerega si je nameraval sposoditi denar za poplačilo dolga, ta pa je o vsem obvestil policijo.

Policisti so še isti večer nasilneže prijeli in jih pripeljali na zaslišanje. Preiskovalni sodnik je po zaslišanju 22-letnemu Žalčanu odredil pripor, njegovi pajdaši pa so bili izpuščeni. Vse štiri bodo policisti ovadili zaradi suma storitev kaznivih dejanj nasilništva, kršitve nedotakljivosti stanovanja in samovoljnosti.