Delavec podlegal poškodbam

Huda nesreča, katere vzrok je še neznan, se je zgodila okoli osme ure zjutraj, ko je z žerjava na 41-letnega delavca padel tono in pol težek žareči valj s temperaturo okoli 800 stopinj Celzija.

Objavljeno
31. januar 2007 15.37
Ravne na Koroškem - Enainštiridesetletni delavec, doma iz občine Ravne na Koroškem, ki so ga zaradi hudih poškodb v jutranji delovni nesreči v obratu kovačnice v ravenskem Metalu prepeljali v slovenjgraško bolnišnico, je popoldne umrl. Nesreča se je zgodila, ko je z žerjava na delavca padel tono in pol težek žareči valj s temperaturo okoli 800 stopinj Celzija. Pri tem je utrpel hude poškodbe nog in kolka. Vzrok nesreče še ni znan.

Pri reševanju 41-letnika se je lažje poškodoval tudi 39-letni delavec z območja Slovenj Gradca. Kraj nesreče si je ogledala komisija sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Slovenj Gradec ob navzočnosti preiskovalne sodnice in državnega tožilca.

Policisti zbirajo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, je povedal tiskovni predstavnik PU Slovenj Gradec Peter Pungartnik.