Direkt je z objavo zasadil staršem nož v srce

Ljubljansko okrožno sodišče je začelo obravnavati tožbo staršev treh deklet, ki jih je množica do smrti poteptala pred Lipo. Tožniki so vsi po vrsti govorili o neznosni bolečini zaradi članka, ki ga je objavil Direkt.

Objavljeno
12. januar 2007 21.24
Starši umrlih deklet na sodišču
Ljubljana – Za 15-letno Katarino Jeras Lajh iz Ljubljane ter Anjo Mršič in Natalijo Bencan, 17-letnici iz Most pri Komendi, ki jih je množica 23. decembra predlani do smrti poteptala pred diskoteko Lipa v Spodnjih Pirničah, še po smrti ni bilo miru. Sedmega marca lani je namreč Direkt objavil članek z naslovom Sledi igle na vseh treh žrtvah iz Lipe. Zato so starši treh deklet zoper časopisno hišo Dnevnik, ki je takrat izdajala Direkt, vložili tožbo. Z njo zahtevajo javno opravičilo, objavo sodbe in vsak 20.865 evrov odškodnine, tožbo pa je v petek začelo obravnavati ljubljansko okrožno sodišče.

Ker kljub poskusu poravnave za zdaj niso našli skupnega jezika, je sodnica Mateja Dobovšek zaslišala starše nesrečnih deklet, 23. marca pa bodo na vrsti priče. V petek so tožniki vsi po vrsti govorili o neznosni, domala neopisljivi bolečini, ki jih je presekala, ko so tistega dne vzeli v roke Direkt. Po njihovem naslov namiguje, da so bile njihove hčerke narkomanke in da so same pripomogle k svojemu nesrečnemu koncu, zato se jim je članek kot nož zaril v srce.

Več si preberite v sobotnem Delu!