Dnevnik: V prisluhih Lovšetu ujeli tudi Todorića

Konec junija sta v slabe tri minute dolgem pogovoru omenjala Mercatorjeve težave z bankami, finančno ministrstvo in Janka Medjo.

Objavljeno
02. oktober 2013 12.43
*lvu* SZS
R. D., Delo.si, STA
R. D., Delo.si, STA
Ljubljana - Kriminalisti so v prisluhih Tomažu Lovšetu, ki so ga pridržali v preiskavi nepravilnosti v Diners Clubu Slovenija, ujeli tudi prvega moža Agrokorja Ivico Todorića. Konec junija sta v slabe tri minute dolgem pogovoru omenjala Mercatorjeve težave z bankami, finančno ministrstvo in prvega moža NLB Janka Medjo, piše Dnevnik.

V prisluhe Lovšetu so se sicer v mesecih pred pridržanjem ujeli tudi številni posamezniki iz domače politično-gospodarske elite. Dnevnik navaja, da so med njimi gospodarstveniki, ki so Lovšeta prosili za različne usluge, tudi za službo v Mercatorju po prevzemu s strani Agrokorja, lobisti, ki so želeli pristaviti svoj lonček k poslu, bančniki in vplivni odvetniki.

Lovšetovi pogovori z njimi po navedbah časnika razgaljajo način poslovanja in delovanja domačih vplivnežev: njihovo trgovanje z uslugami, namenjeno zgolj reševanju lastnih finančnih težav, mreže zvez, mešetarjenja za položaje v nadzornih svetih in upravah, sklicevanje na politike in druge prijatelje na položajih...

Lovše je v priporu že od pridržanja 7. avgusta, potem ko so preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada opravili več hišnih preiskav zaradi suma oškodovanja Dinersa v višini najmanj devet milijonov evrov. Kot smo poročali, je višje sodišče potrdilo septembrsko odločitev okrožnega sodišča o podaljšanju pripora za dva meseca, to je do 7. novembra, Lovše pa je že vložil ustavno pritožbo.