Do avtomobila s ponarejenimi dokumenti?

Slavček Alen Vogrinec Vesel, ki je zaslovel v oddaji Slovenija ima talent, je po obtožnem predlogu leta 2006 zašel na napačno stran zakona, saj je, da bi se dokopal do osebnega avtomobila alfa romeo 166, kredit menda dobil s pomočjo ponarejene dokumentacije.

Objavljeno
02. marec 2011 22.13
Mitja Felc, kronika
Mitja Felc, kronika
Ljubljana - Spečal se je z Ljubljančanom Sandijem Radominom, ki mu je menda obljubil, da mu bo pomagal pri pridobitvi kredita. Posel so resda sklenili, vendar, kot kaže, s ponarejenimi dokumenti. Če sta obdolžena s takšno dokumentacijo presenetila NLB, pa je Vogrinec Vesel včeraj presenetil tudi zagovornico Mojco Dvoršek, saj ji je kar pred začetkom glavne obravnave odpovedal pooblastilo, češ da »med njima ni več zaupanja«. Prvoobdolženi 23-letni Alen Vogrinec Vesel in 30-letni Sandi Radomin sta po prepričanju tožilstva ponaredila dokumentacijo, na podlagi katere je Alen Šehić - priimek je Vogrinec Vesel namreč spremenil šele tik po podpisu sporne listine - podpisal pogodbo o finančnem lizingu. S tem sta NLB oškodovala za 7500 evrov, saj obrokov nihče ne odplačuje.

Tožilstvo Vogrincu Veselu in njegovemu 30-letnemu pajdašu očita ponarejanje listin. Prvi si je nakopal še obtožbo zaradi overitve lažne vsebine. Prometno dovoljenje je menda pridobil s ponarejenim soglasjem, ki ga lizingodajalec ni izdal. Na prometnem dovoljenju so ga namreč vpisali kot lastnika vozila, čeprav je bila lastnica NLB.

V NLB so kmalu spoznali, da v ozadju nekaj smrdi, zato so maja 2006 vložili ovadbo. Vogrinca Vesela so oktobra istega leta na pogovor poklicali kočevski policisti, povedal jim je, da je Radomina spoznal kakšno leto pred spornim dogodkom v enem od lokalov v ljubljanskih Črnučah. Aprila 2006 sta se slišala in (takrat še) Šehić mu je v pogovoru omenil, da bi si kupil avto, a ne dobi posojila. Radomin se je ponudil, da mu bo posojilo uredil prek nekega Boštjana, pozneje pa omenjal še neka podjetja. In res so sklenili posel. »Zatrdil mi je, da je vse legalno,« je povedal policistom.

Skrivnostni Boštjan je pevskega talenta poslal v banko do Aleša T., kjer je dobil potrebne dokumente. A se je zapletlo. Denarja namreč ni videl, Boštjan pa ga je menda prepričeval, da mu ga banka še ni nakazala. Razmišljal je, da bi se umaknil, a se skrivnostni akter ni dal. »Naj se ne igram z njim, ker me lahko pospravijo čez noč,« mu je, tako trdi Vogrinec Vesel, zagrozil. Po njegovem je še dokaz več, da je bil izigran, ker nikoli ni videl ne avta ne denarja. V zagovoru na glavni obravnavi je potrdil zgodbo, ki jo je povedal policistom, sklenil pa je, da bo odgovarjal le na vprašanja zagovornice. Ta ga je branila, da so pravi goljufi v obdolženem našli le naivneža in ga izkoristili.

Ker je bilo finančno stanje Vogrinca Vesela na začetku kazenskega pregona slabo, so mu odobrili brezplačno pravno pomoč. Zastopala ga je odvetnica Mojca Dvoršek, katero je včeraj šokiral z izjavo, da si ne zaupata več, in si izbral odvetnika Iztoka Drozdka, za katerega bo našel denar, pravi. Zagovornico je odločitev presenetila, predvsem pa močno razburila: »Pred predstavniki sedme sile sem popljuvana. Na tako nizkoten način me je odpravil, kot navadno smrkljo!« Dodala je še, da njegove odločitve ne razume, saj se je trudila z njim navezati stike, a se niti na telefonske klice niti na SMS-sporočila ni odzival.

Sodnica je sklenila, da zahtevo obdolženega, da zagovornici odpove pooblastilo, preda službi za brezplačno pravno pomoč ljubljanskega okrožnega sodišča, ki bo o tem odločila.

Sojenje se bo nadaljevalo 4. aprila.