Dojenčka prevažala v prtljažniku

Američanka sinu naročila, naj da petmesečenega bratca v prtljažnik, da jo policija ni bi oglobila, ker nima otroškega sedeža.

Objavljeno
26. september 2014 13.14
reu/USA-IMMOLATION/
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Fort Lauderdale - Američanka Breona Watkins, ki živi na jugi ameriške zvezne države Florida, je svojega pet mesecev starega sina prevažala kar v prtljažniku avtomobila. Ni šlo za kakšno sprevrženo kaznovanje dojančka, temveč se je 19-letna mati za takšen transport odločila, da jo policisti ne bi oglobili, saj v avtomobilu ni imela sedeža za dojenčke, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Mlada Američanka se je odpeljala od doma, medtem ko sta bila petmesečni deček in 14-letni fant med vožnjo na zadnjih sedežih vozila. Čez nekaj časa je naletela na policijsko patruljo, ki je izvajala rutinsko kontrolo prometa. Ko je videli, da jo policista zaustavljata, je mladenka najstniku naročila, naj dojenčka preko odprtine za zadnjimi sedeži položi v prtljažnik, sama pa se ni zmenila na znake policistov in je odpeljala naprej.

Policista sta jo hitro ulovila in tudi zaustavila. Ko je policist prostopil do vozila, je iz prtljažnika zaslišal otroški jok. Sodnik je za Watkinsonovo odredil pripor, ki bi ga lahko zapustila v primeru plačila varščine v višini 7000 ameriških dolarjev, ki pa jih ni poravnala, zato ostajo v priporu.