Dolenjec je partnerko ustrelil, nato pa storil samomor

Novomeški policisti so pojasnili sobotno tragedijo v Šempetru pri Otočcu. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil so ugotovili, da je 52-letnik na hodniku hiše s pištolo dvakrat ustrelil svojo štiri leta mlajšo zunajzakonsko partnerko, nato pa odšel v eno izmed sob in orožje uperil še vase. Umrl je še pred prihodom policistov.

Objavljeno
07. marec 2011 14.52
Ba.P., delo.si
Ba.P., delo.si
Novo mesto - Dolenjski policisti so bili v soboto okrog 17. ure obveščeni, da se je v stanovanjski hiši v Šempetru pri Otočcu zgodila tragedija. Ob prihodu na kraj dogodka so našli hudo poškodovano žensko in mrtvega moškega.

Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je 52-letnik na hodniku hiše s pištolo dvakrat ustrelil svojo štiri leta mlajšo zunajzakonsko partnerko, nato pa odšel v eno izmed sob in orožje uperil še vase. Umrl je še pred prihodom policistov. Hudo poškodovano 48-letnico so reševalci prepeljali v novomeško bolnišnico, od tam pa v ljubljanski klinični center. Po zadnjih podatkih ženska ni v življenjski nevarnosti.

Ogleda kraja dejanja sta se udeležila preiskovalna sodnica okrožnega državnega sodišča v Novem mestu, ki je ogled prepustila kriminalistom sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto in okrožna državna tožilka iz Novega mesta. Preiskovalna sodnica je za pokojnega moškega odredila sodno obdukcijo.

Novomeški policisti so nesoglasja in nasilje med omenjenima partnerjema obravnavali že januarja letos, ko je ženska zaradi psihičnega nasilja zoper partnerja podala tudi kazensko ovadbo, policisti pa so mu četrtega januarja izrekli ukrep prepovedi približevanja. Prepoved je trajala deset dni, po pretečenem času pa žrtev podaljšanja ukrepa ni zahtevala.