Dolenjec pretepel otroka, Korošec pa ženo

Novomeški policisti so v petek pridržali 37-letnika, ki je pretepel in poškodoval otroka. Ker se to ni zgodilo prvič, so mu izrekli prepoved približevanja. Dan pozneje so policisti v Ravnah na Koroškem enak ukrep izrekli 68-letniku, ki je ženo pretepel z lesenim kolom.

Objavljeno
07. februar 2011 14.54
Ba. P., delo.si
Ba. P., delo.si
Novo mesto, Slovenj Gradec - Novomeški policisti so bili v petek obveščeni o nasilju v družini. Odpravili so se v okolico Novega mesta in pridržali 37-letnika, ki je pretepel in poškodoval otroka. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da moški že več let pretepa partnerko in njune otroke. Družinske člane je pri tem že večkrat poškodoval, a se njegova partnerka ni upala poiskati pomoči. Policisti so moškemu izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Primer nasilja v družini so dan pozneje obravnavali tudi koroški policisti, ki so pridržali 68-letnika iz Raven na Koroškem. Ta je svojo 63-letno ženo obtožil prešuštva in jo pretepel z večjim lesenim kolom. Ženska je besnemu možu uspela pobegniti k bližnjemu sosedu, ki je poklical policiste. Ti so ugotovili, da je 68-letnik že dalj časa nasilen do žene, zato so mu izrekli prepoved približevanja, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini pa bodo zoper moškega podali tudi kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu.