Domnevni tatovi v vrečah skrivali za 600.000 evrov parfumov

Policisti so trojico, ki je že v priporu, ujeli med poskusom vloma v celjski trgovski center.

Objavljeno
28. oktober 2011 17.25
Posodobljeno
28. oktober 2011 17.25
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Maribor - Kriminalisti so pred preiskovalno sodnico na ptujskem okrožnem sodišču privedli tri moške, ki so jih pred dnevi prijeli med vlomom v trgovski center v Celju. Sodnica je zoper vse tri, sicer dva državljana Srbije in enega državljana Avstrije, odredila pripor, so zapisali na Policijski upravi (PU) Maribor.

Kriminalisti domnevajo, da so osumljeni člani dobro organizirane hudodelske združbe s centri na območju Avstrije, Švedske in drugih držav Evropske unije. Vlome naj bi se izvrševalo po naročilu.

Ko so policisti omenjeno trojico prijeli med poskusom vloma, so osumljeni v petnajstih vrečah imeli že za približno 60.000 evrov različnih parfumov. S tem so osumljeni storitve kaznivega dejanja velike tatvine, za katero je predvidena zaporna kazen od enega do osmih let.

Policisti so prav tako ugotovili, da so moški v noči iz 22. na 23. oktober poskušali vlomiti v trgovski center v Ljubljani, vendar so zaradi kontrole varnostne službe prenehali. Eden od prijetih naj bi tudi sodeloval v skupini, ki je 12. maja letos vlomila v trgovski center na Ptuju in odnesla za 150.000 evrov nakita.

V zadnjih dvanajstih mesecih so policisti v Sloveniji sicer obravnavali okoli 30 vlomov v zlatarne, od tega pet na območju PU Maribor. Premoženjska škoda se v posameznih primerih giblje med sto in dvesto tisoč evri.