»Dopoldne greš na trening pa nikoli ne veš, ali se boš vrnil domov«

Zlomljen nos in modrice so posledice napada, ki jih je utrpel profesionalni kolesar, potem ko ga je neznanec napadel s kijem.

Objavljeno
25. april 2017 11.55
Š. P.
Š. P.

»Danes sem bil žrtev napada s kijem in ostrim predmetom, medtem ko sem kolesaril z dvema prijateljema,« je sinoči na svojem facebook profilu zapisal Yoann Offredo, član belgijske kolesarske profesionalne ekipe Wanty-Groupe Gobert.

Zlomljen nos in modrice po vsem telesu so posledice napada, ki jih je včeraj utrpel profesionalni kolesar, potem ko ga je neznanec napadel z bejzbolskim kijem in ostrim predmetom.

Tridesetletni Francoz, ki je na dveh klasikah v začetku meseca − dirki po Flandriji in Paris-Roubaix − osvojil 14. mesto, je dejal, da je bil po napadu v šoku, na družabnem omrežju pa je zapisal: »Kolesariti sem začel, ko sem bil star 12 let, z brezskrbnimi občutki. Nisem si predstavljal, da bo moja strast postala moj poklic. Prav tako si nisem predstavljal, da bom v tem športu spoznal čudovite ljudi, ki so nas na žalost zapustili prezgodaj. Še najmanj pa sem si mislil, da bo poklic profesionalnega kolesarja tako nevaren. Ne bi si želel, da bi se moji otroci ukvarjali z njim. Nisem si predstavljal, da bom med opravljanjem svojega dela ves čas tvegal življenje. Dopoldne greš na trening pa nikoli ne veš, ali se boš vrnil domov.«

Razloga za napad Yoann Offredo ni navedel, prav tako ne lokacije. Lahko le predvidevamo, da je bil žrtev objestnega voznika, v zadnjem času je namreč zaznati naraščanje nestrpnosti voznikov motoriziranih vozil do kolesarjev.

Naj spomnimo, da se je v soboto med treningom blizu domačega kraja tragično ponesrečil italijanski kolesar Michele Scarponi, nekdanji zmagovalec Gira. Vanj je trčil kombi.

Že večkrat smo tudi na našem spletnem portalu opozarjali na nevarnosti, ki prežijo na kolesarje, in o (ne)kulturi voznikov na naših cestah.