Doslej se je javilo 30 lastnikov kartic

Do včeraj se je gorenjskim kriminalistom javilo okoli 30 uporabnikov bančnih kartic, ki sumijo, da so bili njihovi računi tarča sumljivih transakcij.

Objavljeno
03. marec 2007 07.00
Kranj – Do včeraj se je gorenjskim kriminalistom javilo okoli 30 uporabnikov bančnih kartic, ki sumijo, da so bili njihovi računi tarča sumljivih transakcij, je povedal tiskovni predstavnik kranjske policijske uprave Zdenko Guzzi. Nanje so kriminaliste opozorili uslužbenci Gorenjske banke v sredo popoldne. Kot je včeraj povedal Zdenko Guzzi, je med bankami edino pravkar omenjena sum zlorabe prijavila kriminalistom v Kranju.

Kot smo že poročali, so neznanci podatke z bančnih kartic prestregli v Merkurjevem trgovskem centru na Primskovem pri Kranju. Predstavnik za odnose z javnostmi v Merkurju Rok Istenič je včeraj pojasnil, so sporni POS terminal, ki so ga uporabljali na eni od blagajn v centru na Primskovem, že odstranili. To so storili po tem, ko so si kriminalisti ogledali terminal, kajti tovrstna oprema je po Isteničevih besedah občutljiva in ne dovoljuje nikakršnih posegov. Rok Istenič je včeraj še poudaril, da je to bančna, in ne Merkurjeva oprema, ki niti ni povezana s sistemom tega gorenjskega trgovca.

Sicer pa so bile uradne informacije o sumu zlorabe bančnih kartic tudi včeraj skope, saj kriminalisti še ugotavljajo način, s pomočjo katerega so se nepridipravi dokopali do podatkov na karticah. Po doslej znanih podatkih naj bi neznanci na Primskovem prestrezali podatke z bančnih kartic, s katerimi so plačevali Merkurjevi potrošniki, nato pa so denar bojda dvigali z bankomatov na Nizozemskem.

Več v današnjem tiskanem Delu