Drogo tihotapila v lažnem nosečniškem trebuhu

Kanadčanka je v lažnem trebuhu skrivala dva kilograma kokaina, ki ga je poskušala pretihotapiti iz Kolumbije.

Objavljeno
12. september 2013 14.23
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Bogota - V Kolumbiji so aretirali Kanadčanko, ki je poskušala v nosečniškem trebuhu iz lateksa iz države pretihotapiti dva kilograma kokaina. Osemindvajsetletnica je pozornost policistov na letališču v prestolnici Bogota vzbudila, potem ko se je nervozno in agresivno odzvala na vprašanje, v katerem mesecu nosečnosti je.

Ko se je policistka dotaknila domnevnega nosečniškega trebuha, je ugotovila, da je ta trd in hladen. Pri preiskavi so nato ugotovili, da je Kanadčanka v trebuhu iz lateksa skrivala dva zavoja kokaina. Ta naj bi na črnem trgu imel vrednost okoli 45.000 evrov.

Kanadčanka je v Kolumbijo pripotovala pred približno štirimi tedni. Navedla naj bi, da deluje kot socialna delavka ter da je v sedmem mesecu nosečnosti. A namesto da bi se vrnila v Toronto, je zdaj pristala v priporu. Grozi ji od pet do osem let zaporne kazni.

Na letališču v Bogoti so sicer letos pri poskusu tihotapljenja droge ujeli skoraj 150 ljudi. Po podatkih vlade v kolumbijskih zaporih poleg tega trenutno sedi skoraj 900 tujcev, večina zaradi obtožb, povezanih z drogami.