Družina iz Solkana zaradi požara začasno preseljena

Petčlanska družina iz Solkana, ki je v ponedeljkovem požaru ostala brez strehe nad glavo, je noč preživela v Rožni Dolini, kjer ji je novogoriška civilna zaščita uredila prenočišče.

Objavljeno
13. marec 2007 13.38
Solkan - Petčlanska družina iz Solkana, ki je v ponedeljkovem požaru ostala brez strehe nad glavo, je noč preživela v Rožni Dolini, kjer ji je novogoriška civilna zaščita uredila prenočišče. Tam bodo ostali vsaj še nekaj dni, že v četrtek pa se bodo sestali predstavniki civilne zaščite in drugih pristojnih služb ter družine, da bi se dogovorili o nadaljnjih korakih, je povedal poveljnik civilne zaščite v Mestni občini Nova Gorica Gojmir Mozetič.

"Preveriti moramo socialno stanje družine, ki bi ji morebiti lahko finančno pomagali pri obnovi v požaru poškodovane strehe. Streho bi morali obnoviti čim prej," je pojasnil Mozetič. Stroške nadomestnega prebivališča družine sicer krije civilna zaščita, je dodal.

V dvonadstropni večstanovanjski hiši v Solkanu je zgorelo v ponedeljek okoli 12. ure, ko v hiši ni bilo nikogar. Profesionalni in prostovoljni gasilci iz Nove Gorice ter prostovoljni gasilci iz Dornberka in Šempetra pri Gorici so požar omejili in preprečili širjenje po ostrešju na sosednja stanovanja, v dobri uri pa so ga tudi pogasili. Zaradi tlenja so morali gasilci streho razkopati, na kraju pa je ostala gasilska straža.

Policisti so ugotovili, da je zagorelo v kopalnici stanovanja, po vsej verjetnosti zaradi napake na električni instalaciji. Požar je v celoti uničil zgornje stanovanje, delno pa je poškodoval tudi ostrešje objekta, so sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica.