Drzen napad na policista v času stavke

21-letni občan iz okolice Mozirja je včeraj v času stavke napadel policista, ki sta opravljala rutinsko kontrolo prometa. Napadalec je skušal enega policista zabosti z nožem, drugi policist pa je prejel močan udarec z glavo.

Objavljeno
06. november 2009 13.15
Da. O.
Da. O.
Celje - Včeraj se je na območju širše okolice Celja zgodil napada na policista. 21-letni občan iz okolice Mozirja je policista napadel med rednim pregledom prometa. Policista sta voznika najprej izločila iz prometa ter mu odredila preizkus alkotesta ter drog, vendar je mladi voznik to odklonil ter predrzno napadel policista.

Kot je za Delo.si potrdila tiskovna predstavnica PU Celje Milena Trbulin, je napadalec skušal enega policista zabosti z nožem, drugi pa je prejel močan udarec z glavo. Eden od policistov je pomoč poiskal tudi v lokalni bolnišnici, vendar jo je kmalu zatem tudi zapustil. Več informacij bo znanih, ko bo vodja oddelka za splošno kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Celje Aleš Slapnik podal tudi uradno izjavo za medije.