Dva mrtva v prometni nesreči pri Desklah

Na magistralni cesti Solkan - Tolmin se je popoldne zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrli dve osebi.

Objavljeno
02. oktober 2012 22.57
Š. P., Delo.si
Š. P., Delo.si
Deskle, 2. oktobra - Popoldan se je na magistralni cesti Solkan - Tolmin, 200 metrov pred krajem Deskle zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrla voznik in njegova sopotnica v avtomobilu, je za STA povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica Dean Božnik.

V prometni nesreči, ki se je zgodila ob 16.45, sta bili udeleženi dve osebni vozili. Po dosedanjih ugotovitvah policistov Policijske uprave Nova Gorica je 75-letni voznik osebnega avtomobila znamke Ford Fiesta vozil iz smeri Deskel proti Solkanu in izven naselja Deskle iz neznanega vzroka zapeljal levo oz. na nasprotno smerno vozišče. Nasproti vozeči 26-letni voznik osebnega avtomobila znamke BMW, ki je vozil v nasprotni smeri, se mu je z osebnim vozilom umikal v levo, vendar je med njima prišlo do trčenja.

V prometni nesreči sta zaradi hudih telesnih poškodb umrla tako povzročitelj prometne nesreče kot njegova sopotnica, katere identiteta še ni potrjena, ker je bila tuja državljanka. 26-letni voznik nasproti vozečega osebnega vozila je po doslej znanih podatkih v prometni nesreči utrpel lahke telesne poškodbe.

O prometni nesreči sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča in pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Policisti bodo v zvezi z omenjeno nesrečo podali poročilo pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici, zaključuje STA.