Dva mrtva v trčenju z vlakom

Nesreča se je zgodila na relaciji Stranje-Sodna vas.

Objavljeno
16. september 2013 09.35
B. P., Celje
B. P., Celje

Podčetrtek - Na s samo opozorilnimi znaki zavarovanem prehodu ceste čez železniško progo sta zjutraj malo po šesti uri v trčenju z vlakom umrla 63-letna voznica in 66-letni sopotnik v osebnem avtomobilu.

Nesreča se je zgodila na odseku proge Stranje - Podčetrtek v Sodni vasi v bližini odcepa ceste za Cmerško gorco. Policisti so na ogledu nesreče ugotovili, da se 63-letna voznica osebnega avtomobila ni dovolj prepričala, če lahko varno prečka nezavarovan prehod ceste čez železniško progo in je izsilila prednost potniškemu vlaku, ki je takrat vozil iz Pristave pri Mestinju proti Podčetrtku.

Trčenje med vlakom in osebnim avtomobilom je bilo tako silovito, da sta voznica in sopotnik v osebnem avtomobilu na kraju nesreče poškodbam podlegla.

Na vlaku ni bilo potnikov, nihče izmed osebja na vlaku pa ni bil poškodovan, je sporočil Božidar Pezdevšek, vodja Operacijsko komunikacijskega centra na Policijski upravi Celje.

Od leta 1998 se je na nivojskih prehodih čez železniško progo zgodilo 520 izrednih dogodkov, v katerih je umrlo 116 ljudi, 223 pa se je poškodovalo. V Sloveniji je od 838 nivojskih prehodov kar 503 pasivno zavarovanih, torej označenih le s prometnimi znaki, 335 pa aktivno zavarovanih oziroma opremljenih z zapornicami in svetlobnimi ter zvočnimi znaki.