Dva požara na Obali

Okrog 9. ure zjutraj je zagorelo v enem od skladišč v zasebni lasti ob vhodu v Luko Koper. Pred tem sta pri Sečoveljskih solinah popolnoma zgoreli dve barki, ena je poškodovana.

Objavljeno
27. september 2009 14.39
Ti. Kr./STA
Ti. Kr./STA
Koper - Okrog 9. ure zjutraj je zagorelo v enem od skladišč v zasebni lasti ob vhodu v Luko Koper. Kljub posredovanju gasilcev, poleg gasilske brigade Koper so sodelovala še prostovoljna gasilska društva iz okolice Kopra, naj bi bila škoda precejšnja.

 

Ker so gasilci ogenj pravkar pogasili, si stanja v skladišču zardi velike vročine še ni bilo mogoče ogledati, je pojasnil tiskovni predstavnik koprske policijske uprave Marko Kastelic. Predvidoma bo ogled opravljen v popoldanskih urah. Kolikšna škoda je bila v požaru povzročena, bodo po besedah Kastelica ocenili lastniki sami, ocenjuje pa, da je bilo povzročeno kar nekaj škode. Vzrok požara zaenkrat ni znan.

 

"Del opreme je uničen," je povedal Alfred Maršič, ki je v skladišču hranil material za pripravo glasbenih prireditev, razmere v skladišču pa si je ogledal, ko je bilo vanj še mogoče vstopiti.

 

Kljub gostemu dimu, ki se je v dopoldanskih urah dvigal nad Koprom, nevarnosti za okolico ni, saj v skladišču ni bilo nevarnih snovi, je še dejal Kastelic.


Na Primorskem je to že drugi požar danes. V Jernejevem kanalu pri Sečoveljskih solinah je namreč okrog 6. ure zjutraj tudi  prišlo do požara. Kljub posredovanju policistov sta dve barki povsem zgoreli, ena pa je poškodovana, so sporočili s policijske postaje Koper.

 

Policisti sumijo, da je vzrok današnjega požara v Jernejevem kanalu nameren požig. Kdo so lastniki plovil in koliko je bilo v požaru povzročene škode, zaenkrat ni znano.