Dvojni trk v policijsko vozilo

V brežiške policiste, ki so v torek nekaj pred 17. uro pri kontroli prometa ustavljali kombinirano vozilo krških registrskih tablic, ki ni ustavilo na znak policistov, sta trčila 31-letni voznik kombiniranega vozila in 39-letni voznik tovornega vozila.

Objavljeno
28. oktober 2009 12.57
Slika je simbolična.
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Krško - Oba so osumili storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja policistom.

Kombinirano vozilo je pred policisti zapeljalo v naselje Gorica v bližini Krškega in se z vožnjo med hišami poskušalo izogniti ustavljanju. Ko je policijsko vozilo zapeljalo v naselje, se je pojavilo še eno kombinirano vozilo in vozilo za policijskim vozilom, ki je zasledovalo prvega, so sporočili s Policijske uprave Krško.

Med vožnjo je zasledovani kombi zavil in zapeljal med hiše ter tako dal prosto pot tovornemu vozilu, ki je v tistem trenutku pripeljalo iz nasprotne smeri ter sunkovito zapeljalo proti policijskemu vozilu in trčilo vanj. V policijsko vozilo se je nato zaletel še kombi, ki je vozil za njim. V trku ni bilo poškodovanih.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja so se v delo vključili kriminalisti in zaslišali 31-letnega voznika kombiniranega vozila, ki je imel v času vožnje v litru izdihanega zraka 0,41 miligrama alkohola, in 39-letnega voznika tovornega vozila, ki sta z vozili trčila v policiste. Oba so osumili storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja policistom. Za dejanje je zagrožena zaporna kazen od enega do petih let.

O primeru sta bila obveščena preiskovalni sodnik in državni tožilec, policisti pa še iščejo voznika kombiniranega vozila, ki ni hotelo ustaviti na znak policistov.