Eden od mariborskih protestnikov priznal krivdo

Za 19-letnika, ki je danes priznal, da je na protestu metal granitne kocke v policiste, tožilstvo predlaga sedem mesecev zapora.

Objavljeno
18. september 2014 16.02
regent/GOTOF JE
Mi. K., kronika, STA
Mi. K., kronika, STA

Maribor - Eden od aretiranih na tretji Mariborski vstaji decembra 2012 je na današnjem predobravnavnem naroku na Okrožnem sodišču v Mariboru priznal, da je na protestu metal granitne kocke na policiste. Tožilstvo zanj predlaga sedem mesecev zapora, ki jih lahko odsluži z delom v splošno družbeno korist. Sodnica bo sodbo razglasila v petek.

Predobravnavni naroki so danes razpisani za devet aretiranih na tretji Mariborski vstaji. Dva se naroka nista udeležila, pet jih je krivdo zanikalo,eden pa se danes še ni odločil o prizanju. Svojo odločitev bo sprejel do naslednjega preobravnalnega naroka, ki ga bo sodnica razpisala zaradi dve obtožencev, ki se današnje obravnave nista udeležila.

Obtožnica jih bremeni suma storitve kaznivih dejanj napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti. Kot je povedal okrožni državni tožilec Darko Simonič, iz dokazov izhaja, da je šest od njih metalo granitne kocke v policiste. Eden je vrgel trd predmet in nato poskušal vreči še kocko, a mu je bilo to preprečeno. Eden je proti policistom vrgel steklenico, eden pa je z rokami tolkel po dveh policistih, je dejal.