Jeseniška eksplozija nima znakov kaznivega dejanja

Hudo poškodovani delavec tovarne Acroni se zdravi v kliničnem centru, drugi na Jesenicah.

Objavljeno
05. september 2014 11.53
Acroni
Mi. K., B.R.,kronika
Mi. K., B.R.,kronika
Jesenice - V obratu regeneracija v jeseniškem Acroniju je včeraj nekaj minut pred 14. uro eksplodiralo v peči, pri tem sta se poškodovali dve osebi. Obe so odpeljali na zdravljenje v jeseniško bolnišnico, kasneje pa so eno osebo s helikopterjem prepeljali na zdravljenje v ljubljanski UKC. Član reševalne ekipe jeseniških poklicnih gasilcev Rok Razingar je povedal, da so v objektu po eksploziji izvedli tehnični poseg ter pomagali pri prevozu poškodovanih oseb v bolnišnico. Zaradi eksplozije ni prišlo do izpusta nevarnih snovi v ozračje. Preiskava o vzrokih in posledicah izrednega dogodka v Acroniju včeraj še ni prinesla dokončnih odgovorov, pričakujejo pa da bodo strokovnjaki iz Acronija, inšpektorji in policisti lahko kmalu poročali o podrobnostih nesreče.

Iz kranjske policijske uprave so sporočili, da so zaključili z ogledom kraja eksplozije. Kriminalisti so ugotovili, da sta se Jeseničana poškodovala pri zagonu večje peči za regeneracijo oziroma plemenitenje kisline, ki je bila pred kratkim servisirana in se uporablja pri obdelavi kovine. Silovita eksplozija, ki je sledila zagonu peci, je poleg hudih poškodb delavcev povzročila še za okoli 50.000 evrov materialne skode.

»Kriminalisti s preiskavo se niso zakljucili, dosedanje ugotovitve pa ne kazejo na sum kaznivega dejanja. O ugotovitvah bodo kriminalisti po zakljuceni preiskavi obvescali kranjsko okrozno drzavno tozilstvo,« so sporočili iz kranjske policijske uprave.