Eksplozije plina v Celju

Na Mariborski cesti je eksplodiral plin v jaških, pri čemer je dvignilo tudi pokrove. Del mesta je zaprt za promet.

Objavljeno
01. februar 2017 20.43
Plin
Špela Kuralt, Ma. F.
Špela Kuralt, Ma. F.

Celje - Malo pred pol šesto uro zvečer je na Mariborski cesti v Celju večkrat počilo. Po za zdaj zelo skopih podatkih policije je eksplodiral zemeljski plin v jaških, pri čemer je dvignilo tudi pokrove.

V esploziji se je poškodoval mlajši moški, ki je bil v času udara v bližini jaška, v katerega je padel, so sporočili s celjske policijske uprave. Pri tem se je moški lažje poškodoval. Poškodovan je tudi objekt avtohiše, ki se nahaja v bližini.

Po dosedanjih podatkih je do udara najverjetneje prišlo zaradi poškodbe plinskega voda, je sporočila policija. Kje natančno in zakaj je do poškodbe prišlo, še ni znano.

»Ekipe so na terenu in situacija je pod nadzorom. Več informacij bomo posredovali jutri zjutraj,« so sporočili iz Energetike Celje.

Kolikšna je škoda za zdaj še ni znano. Še vedno sta zaprti Mariborska cesta, ki je glavni dostop in izstop s štajerske avtoceste v Celju, in Podjavorškova ulica. Menda so evakuirali tudi dve bencinski črpalki.

Gasilci trenutno opravljajo meritve koncentracije plina v jaških na območju udara in bližnji okolici. Zaradi varnosti so zaprli bližnji bencinski servis na Mariborski cesti.

Policisti pozivajo voznike, naj bodo pri vožnji strpni in previdni ter naj upoštevajo navodila policistov. Občane pa pozivajo, naj se zaradi nevarnosti morebitnih novih udarov plina ne zadržujejo na tem območju.