Elan izgubil tožbo proti Koržetu

Elan je zahteval 7,7 milijona evrov odškodnine. Sodba še ni pravnomočna.

Objavljeno
14. november 2011 09.23
Posodobljeno
14. november 2011 09.23
Mnogim v Elanu in okoli njega se že kolca po Urošu Koržetu.
Blaž Račič, Jesenice
Blaž Račič, Jesenice

Ljubljana - Kranjsko okrožno sodišče je v celoti zavrnilo tožbeni zahtevek Elana in Elana Invente proti nekdanjemu prvemu možu podjetja Urošu Koržetu in direktorju hčerinske družbe Atac Janušu Šefmanu, je sporočila Koržetova zagovornica odvetnica Irena Polak Remškar.

Elan je zahteval 7,7 milijona evrov odškodnine, Koržetu in Šefmanu pa so očitali, da sta z zgrešenimi naložbami naredila veliko škode. Sodba še ni pravnomočna.

Težko pričakovano sodbo je sodišče sprejelo precej kasneje kot je bilo sprva predvideno, saj je sodnica Gordana Indihar Veličković, ki je sredi julija letos na zadnji obravnavi v tem primeru napovedala, da bo o primeru odločila po sodnih počitnicah.

Spomnimo še, da je na začetku oktobra ljubljansko okrožno sodišče Urošu Koržetu oziroma njegovi družbi Korže d.o.o. priznalo skoraj 2,8 milijona evrov menedžerske nagrade in pripadajoče obresti. V Elanu so napovedali pritožbo na sprejeto odločitev sodišča. Isto sodišče je že maja letos Koržetu v okviru njegove tožbe proti Elanu prisodilo 400.000 evrov nagrade za prestrukturiranje Elana v letu 2000, ko je Elan spet prišel v slovensko lastništvo.

Uroš Korže je od Elana terjal dobra dva milijona evrov, z odločitvijo sodišča pa ni bil zadovoljen niti on niti v Elanu. Obe strani sta vložili pritožbi, o kateri morajo odločiti na ljubljanskem višjem sodišču.

Odzive vpletenih strani na odločitev kranjskega sodišča še pričakujemo.