Fantiča našli utopljenega

V potoku Jarak, ki teče poleg stavbe v Fari, v kateri so vrtec, šola in center šolskih in obšolskih dejavnosti, se je danes utopil leto in pol star otrok iz Broda na Kolpi.

Objavljeno
16. februar 2007 18.16
Stavba šole, vrtca in centra šolskih in obšolskih dejavnosti ter potok Jarak pred stavbo
Fara – Ob potoku Jarak, ki teče poleg stavbe v Fari, v kateri so vrtec, šola in center šolskih in obšolskih dejavnosti, so danes zaman poskušali oživeti leto in pol starega fantiča, ki se je utopil v tamkajšnjem potoku.

Tedija Bauerja iz Broda na Kolpi, ob 11. uri ni bilo v skupini vrtčevskih otrok, ki se je vrnila z igrišča. Vzgojiteljice so takoj stekle pred stavbo po otroka, pomagale pa so jim tudi kuharice, učitelji in tudi učenci OŠ Fara ter Centra šolskih in obšolskih dejavnosti, ki so pregledali stavbo in okolico zgradbe, v kateri deluje vrtec.

V iskalno akcijo, v kateri je sodelovalo okoli 60 ljudi, so se vključili tudi kočevski policisti in gasilci. Tedija so našli nekaj minut po 13. uri, kakšnih deset metrov stran od stavbe, v okoli 40 centimetrov globokem potoku Jarak. Takoj so začeli z oživljanjem. Nekaj po 14. uri je prišla tudi helikopterska reševalna služba in skupaj so nadaljevali z oživljanjem otroka. Reševalcem, ki so poskušali vse, nekaj po 15. uri ni preostalo drugega, kot da so razglasili malčkovo smrt.