Eksploziv nameščen na zunanjo stran otroške sobe

V ponedeljek okrog 23. ure zvečer je ob stanovanjski hiši v Radovljici eksplodiralo neznano eksplozivno telo, ki je bilo pritrjeno na zunanjo stran stene otroške sobe. Pri tem je bila poškodovana hči sodnice, ki pa se je že vrnila iz bolnišnice.

Objavljeno
10. november 2009 09.32
Ti. K./Ka. Ž.
Ti. K./Ka. Ž.
Radovljica - V ponedeljek okrog 23. ure zvečer je ob stanovanjski hiši v Radovljici eksplodiralo neznano eksplozivno telo, ki je bilo pritrjeno na zunanjo steno otroške sobe. Pri tem je ena oseba utrpela lažje telesne poškodbe, zato so jo odpeljali v bolnišnico. Šlo naj bi za hišo ljubljanske okrožne sodnice Katarine Turk Lukan, ki je v zadnjem času sodila v primeru Global in v primeru Vehbija Rahmanija, ranjena pa je bila hčerka sodnice, ki pa se je že vrnila iz bolnišnice.

S kranjske policijske postaje so sporočili, da je na objektu nastala materialna škoda, njena višina pa zaenkrat še ni ocenjena. Po besedah Janka Gorška, generalnega direktorja poplicije, je stavbo poškodovalo ekplozivno telo s precejšnjo rušilno močjo. Policisti ne izključujejo možnosti, da je bil motiv ra eksplozijo preteklo delo okrožne sodnice Turk Lukanove. Dosedanje ugotovitve izkazujejo zelo veliko stopnjo verjetnosti, da bi bil lahko motiv za napad na sodnico povezan z njenim delom, je dejal Goršek.

 

Policisti in kriminalisti so pričeli s preiskovanjem, zbiranjem obvestil takoj po dogodku. Ker preiskava še vedno traja, podrobnosti eksplozije še niso znane. Družini so odredili 24-urno policijsko varovanje, koliko časa bo to trajalo, za zdaj še niso mogli napovedati.

 

Na eksplozijo se je odzval tudi minister za pravosodje Aleš Zalar, in sicer na strani facebook, kejr je zapisal,da ga je pretresla vest o napadu z eksplozivom na družino okrožne sodnice. Po njegovih besedah gre za napad na ustavno demokracijo, saj "sodniki pri svojem delu odločajo o najtežjih problemih v družbi in posredno skrbijo za varnost vseh, ko odločajo o morebitnih krivdah za kazniva dejanja. Zato si zaslužijo vso podporo in zaupanje državljanov". Pravosodni minister Aleš Zalar je poudaril, da dogodek terja resno obravnavo. Povedal je, da ga je o napadu sredi noči obvestila notranja ministrica Katarina Kresal.


Na Gorenjskem je bila to že tretja eksplozija letos.