Napadalec ranil deset učencev

Nemška policija je aretirala 18-letnega moškega, ki je, oborožen s sekiro in molotovkami, vdrl na srednjo šolo in ranil deset učencev, med njimi dve dekleti huje. Policija je moškega pred aretacijo ustrelila v trebuh.

Objavljeno
17. september 2009 12.27
Ma. J.
Ma. J.
Ansbach - Nemška policija je v bavarskem mestu Ansbach aretirala 18-letnega moškega, ki je, oborožen s sekiro in molotovkami, vdrl na srednjo šolo in ranil deset učencev, med njimi dve dekleti huje. Policija je moškega pred aretacijo ustrelila v trebuh.

Predstavnik policije Ralf Koch je dejal, da je policija po incidentu izpraznila šolo in jo temeljito preiskala ter dodal, da nevarnosti ni več.

Gre za že drugi tovrstni incident na nemških šolah letos. Marca je 17-letni Tim Kretschmer vdrl na svojo nekdanjo srednjo šolo in ustrelil 15 ljudi, nato pa sodil še sebi. Nemška policija je od takrat zelo pozorna na podobne grožnje, zato je že večkrat evakuirala različne šole, maja pa aretirala 16-letno dekle, ki je v šolo prišla z masko, noži, zračno puško in steklenicami vnetljive tekočine.