Zasegli kilogram konoplje

Policisti so med hišno preiskavo pri 46-letnemu Škofjaločanu zasegli kilogram konoplje. Gojil je tudi halucinogene gobe.

Objavljeno
04. september 2014 13.15
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Medvode − Policisti so na podlagi sodne odredbe opravili hišno preiskavo pri 46-letnem moškem iz Škofje Loke, o katerem so sumili, da se ukvarja s prepovedanimi drogami, in niso se zmotili. Policisti so namreč v kopalnici stanovanja odkrili dobra dva kvadratna metra velik prostor, v katerem je moški gojil konopljo. Zasegli so mu 60 sadik konoplje v velikosti od 25 do 60 centimetrov. Po naših podatkih so »domačemu« vrtnarju zasegli še približno kilogram posušene konoplje.

Pri tem so zasegli še manjši PVC-zabojček z rastočimi halucinogenimi gobami, manjšo količino posušenih »čudežnih« gob, vrečke s posušeno konopljo in PVC-vrečko s tabletami. »Poleg tega je bilo zaseženih še več predmetov za proizvodnjo in promet s prepovedanimi drogami (tehtnice, mlinčki, gnojila ...),« so sporočili iz ljubljanske policijske uprave.

Osumljencu so policisti odvzeli prostosti in ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.