Gorenjski policisti prijeli vlomilca na begu iz Avstrije

Hrvata so prijeli v Lescah, ko je zapustil avtocesto.

Objavljeno
05. oktober 2013 21.34
acr policist
Ti. Kr., Delo.si, STA
Ti. Kr., Delo.si, STA
Lesce - Gorenjski policisti so v Lescah ustavili 28-letnega Hrvata, ki je okoli 17. ure skozi karavanski predor bežal pred avstrijskimi policisti. Hrvata so v Avstriji zalotili pri vlomu v objekt. Pobegnil je v Slovenijo, kjer je do 17.10 bežal tudi pred gorenjskimi policisti. Ustavili in prijeli so ga v Lescah, ko je zapustil gorenjsko avtocesto.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, so gorenjski policisti s hitro intervencijo ter strokovnim in usklajenim pristopom Hrvata ustavili brez sredstev za prisilno ustavljanje vozil in brez nevarnosti za ostale prometne udeležence. Sodelovalo je več policijskih patrulj.

Zaradi neupoštevanja znakov, s katerimi so ga ustavljali slovenski policisti, in zaradi nepravilnih premikov z vozilom v Sloveniji, bodo Hrvata kaznovali z globo 620 evrov in s petimi kazenskimi točkami.

Avstrijski policisti so voznika ustavljali z enim službenim vozilom brez policijskih oznak, v Sloveniji pa niso uporabljali policijskih pooblastil.

Hrvata so zaradi kaznivih dejanj zoper premoženje v preteklosti že obravnavali tudi v Sloveniji, ima pa veljaven ukrep zavrnitve vstopa v schengensko območje.

Policijski postopek še poteka, so pojasnili v sporočilu za javnost.