Grafitar gasilcem sporočil: To ni disko

Po neuradni oceni je grafitar, ki je popisal gasilski dom na Olševku, povzročil za okoli 5000 evrov škode.

Objavljeno
16. marec 2012 17.25
Š. A., Kranj
Š. A., Kranj

Olševek - Čeprav je v zadnjih dneh grafit na fasadi gasilskega doma na Olševku (občina Šenčur) že nekoliko zbledel, domači gasilci verjetno še dolgo ne bodo pozabili, kaj so jim za zdaj še neznani storilci zapisali na stene doma.

V začetku tega meseca je bilo, ko so imeli gasilci na Olševku občni zbor. Poveljnik PGD Olševek Tine Logar je pojasnil, da so po uradnem delu pripravili pogostitev z domačo klobaso, spili so pivo, dva, tri, poslušali glasbo, plesali in nasploh uživali v domačem okolju.

Nekaj dni po občnem zboru, ki se je zavlekel do jutra, pa so se na fasadi gasilskega doma pojavile s črnim sprejem zapisane besede: »To ni disko do 5ih. Zadnje opozorilo. 6h hrup.« Gasilci z gorenjskega podeželja so bili ob pogledu na počečkano fasado negativno presenečeni, saj takšnega vandalizma niso pričakovali, pravi poveljnik olševskih gasilcev Tine Logar.

Prihodnji teden se bodo gasilci verjetno znova sestali, tokrat zaradi posveta, kako bodo uredili zunanjo podobo doma. Po neuradni oceni je grafitar povzročil za okoli 5000 evrov škode.