Hišne preiskave: Kriminalisti potrkali tudi na občinska vrata

Sporno naj bi bilo nakazilo občine Lendava društvu Turistična zveza Lendava vabi (TZLV).

Objavljeno
30. maj 2017 16.22
BALAŽEK Anton, župan Lendave, 14.8.2015, Lendava [Anton Balažek, Lendava]
I. R.
I. R.
Lendava − Murskosoboški kriminalisti so danes opravili več hišnih preiskav na območju Lendave. Preiskujejo sum kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja, s katerim je pravna oseba s sedežem na območju Lendave pridobila veliko protipravno premoženjsko korist. Med drugim so obiskali tudi lendavsko občino.

Z murskosoboške policijske uprave so sporočili, da so kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota na območju upravne enote Lendava opravili štiri hišne preiskave z namenom utemeljevanja suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, s katerim je bila pravni osebi s sedežem na območju lendavske upravne enote v letih 2014 in 2015 pridobljena velika protipravna premoženjska korist v znesku 71.950 evrov.

Zaposleni v lendavski občinski upravi tako niso mogli do svojih delovnih mest. Že ob šestih zjutraj so prostore občine zaprli kriminalisti, ki so v njih opravljali preiskavo v zvezi z domnevnimi nepravilnostmi lendavskega župana Antona Balažka, poroča spletni Večer.

Po neuradnih podatkih medijev kriminalisti na podlagi anonimne prijave preiskujejo nakazilo sredstev lendavske občine društvu Turistična zveza Lendava vabi (TZLV), ki upravlja razgledni stolp, vodi pa jo občinski svetnik in predsednik lendavskega odbora SDS Janez Somi.

TZLV je v sodelovanju z občino prevzela vodenje lendavskega razglednega stolpa Vinarium, ki so ga odprli jeseni leta 2015. Po neuradnih podatkih spletnega Večera, so poleg občinske stavbe kriminalisti preiskave opravili menda še na sedežu TZLV, pri županu doma in v prostorih računovodskega servisa Vedi, med ustanovitelji katerega je ravno župan skupaj z ženo.