Hrvaški poslanec umrl na plaži

Saborski poslanec iz vrst Hrvaške demokratske skupnosti (HDZ) in nekdanji splitski župan Zvonimir Puljić je danes umrl na plaži v Bolu na otoku Braču, domnevno zaradi srčne kapi.

Objavljeno
01. september 2009 15.37
Ba. P./STA
Ba. P./STA
Zagreb - Saborski poslanec iz vrst Hrvaške demokratske skupnosti (HDZ) in nekdanji splitski župan Zvonimir Puljić je danes umrl na plaži v Bolu na otoku Braču, so sporočili tamkajšnji zdravniki. Puljić se je zgrudil, potem ko je prišel iz morja, hrvaški mediji pa poročajo, da je smrt verjetno posledica srčne kapi. Kot je na svoji spletni strani poročal Večernji list, zdravniki, ki so prišli na kraj dogodka, Puljiću niso več mogli pomagati in so lahko le potrdili njegovo smrt.

Puljić je bil rojen leta 1947 v Splitu, kjer je končal fakulteto za strojništvo in ladjedelništvo. Od leta 1993 do leta 2001 je bil poslanec v saboru. Leta 2005 je prevzel položaj splitskega župana, dve leti zatem pa je odstopil zaradi prepirov v mestni koaliciji. Na zadnjih parlamentarnih volitvah je bil na listi HDZ spet izvoljen v sabor.