Huda prometna nesreča na Obrežju

V hudi prometni nesreči v bližini mejnega prehoda Obrežje se je ponoči poškodovalo sedem ljudi, od tega štirje huje.

Objavljeno
09. september 2014 14.39
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Brežice − Nekaj minut pred tretjo uro ponoči se je na avtocesti Ljubljana−Obrežje le kilometer pred mednarodnim mejnim prehodom Obrežje zgodila huda prometna nesreča, v kateri je bilo sedem oseb poškodovanih, od tega štiri huje. »Steklo je obveščanje med operativno-komunikacijskim centrom in regijskim centrom za obveščanje v Brežicah, saj so prve informacije kazale na to, da bo potrebno obsežnejše aktiviranje policistov ter sil za zaščito, reševanje in pomoč,« so sporočili iz novomeške policijske uprave.

Po prvih ugotovitvah je 54-letni voznik avtomobila z nemškimi registrskimi tablicami v bližini bencinskega servisa OMV na Obrežju od zadaj silovito trčil v avtomobil registrskih tablic BiH, ki ga je vozil 47-letni voznik. Pri tem se je huje poškodoval 54-letni voznik, njegova sopotnica je dobila lažje telesne poškodbe. Lažje se je poškodoval tudi 47-letni voznik v drugem vozilu in eden od potnikov v njegovem vozilu. »Tri potnice v vozilu so se poškodovale huje. Po prvih ugotovitvah nobena od treh hudo poškodovanih potnic, ki so sedele zadaj, ni bila pripeta,« so še sporočili iz policije.

Nesreča se je zgodila, ko se je 47-letni voznik ustavil na avtocesti vzporedno z bencinskim servisom in po voznem pasu zapeljal vzvratno. Domnevno, da bi zapeljal na bencinski servis. Takrat je po avtocesti za njim v smeri Obrežja pravilno pripeljal 54-letnik. Silovito sta trčila, so še sporočili.

Če bodo po preiskavi potrjene prve ugotovitve ogleda, bodo policist za 47-letnika napisali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti po prvem odstavku 323. člena kazenskega zakonika, za kar je zagrožena denarna kazen ali zapor do treh let.

Na kraj so bili napoteni poklicni gasilci iz Krškega ter več reševalnih vozil iz Brežic in Krškega. Gasilci so poskrbeli za zavarovanje kraja, reševanje ponesrečenih iz vozil in osvetlitev območja nesreče, da so policisti lahko opravili ogled. Po nudenju prve pomoči na kraju nesreče so reševalci poškodovane odpeljali v brežiško in novomeško bolnišnico.

Uslužbenci družbe za avtoceste so po nesreči poskrbeli za ustrezno označitev in speljali obvoz mimo mesta nesreče po obvozni cesti mimo bencinskega servisa, del prometa pa so preusmerili na mejni prehod Slovenska vas. Zaradi ogleda in odstranjevanja posledic nezgode je bil promet oviran do pol šeste ure zjutraj.