Huda prometna nesreča v predoru Kastelec

Na primorski avtocesti se je okrog 15.30 zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom.

Objavljeno
25. marec 2012 19.35
Zaradi burje so morali ponoči za sedem ur zapreti 2,2 kilometra dolg predor Kastelec
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper

Koper - Popoldan nekaj po 15.30 uri je v predoru Kastelec prišlo do prometne nesrče s smrtnim izidom. Po doslej znanih podatkih se je voznik avta Audi TT, ki je bil sam v vozilu, z vso silo zaletel v odstavno nišo. Avto je v celoti zgorel in v njem tudi voznik, ki je vozil po primorski avtocesti v smeri od Ljubljane proti Kopru.

Policija popoldan še ni vedela za identiteto voznika in je še pozno popoldan raziskovala okoliščine nesreče. Predor so kmalu po nesreči za več ur zaprli v obe smeri. Koprski gasilci so morali namreč posredovati iz sosednje cevi, saj je bil v predorski cevi, ki vodi proti morju in je v njej gorel avto, tako gost dim, da je bila vidljivost enaka ničli. Gasilci so lahko gasili edino v popolni gasilski opremi in z dihalnimi aparati. Dalj časa je bil predor zaprt tudi zaradi odpravljanja tehničnih okvar, ki jih lahko povzroči močan ogenj.

To je bila v manj kot 2 letih že četrta nesreča v tem predoru (in peta, če štejemo še sosednji predor Dekani), do katere je prišlo na podoben način. Vedno so se vozniki zaleteli v prvo odstavno nišo v smeri proti Kopru (navzdol). Samo v enem primeru je bilo povsem jasno, da je šlo za samomor. V ostalih pa se je o tem ugibalo in domnevalo.