Intervencijska skupina na sledi medvedki

Medvedki, ki je v nedeljo popoldne v naselju Cajnarje v občini Cerknica napadla 31-letnega domačina, je na sledi posebna intervencijska skupina za hitro ukrepanje.

Objavljeno
12. marec 2007 15.59
Intervencijska skupina na sledi medvedki na sledi medvedki
Ljubljana - Medvedki, ki je v nedeljo popoldne v naselju Cajnarje v občini Cerknica napadla 31-letnega domačina, je na sledi posebna intervencijska skupina za hitro ukrepanje, ki jo vodi zavod za gozdove Slovenije. Kot so na zavodu zapisali v sporočilu za javnost, je medvedka očitno razdražena in zato nevarna. Okoliškim prebivalcem zato do nadaljnjega odsvetujejo gibanje v kraju dogodka.

Intervencijsko skupino za hitro ukrepanje v primeru ogrožanja življenja ljudi in premoženja po velikih zvereh je s sklepom ministra Janeza Podobnika 12. junija lani ustanovilo ministrstvo za okolje in prostor. Sestavljena je iz koordinatorja ter vodij, pomočnikov in članov področnih skupin. Skupina ukrepa na podlagi obvestil policije in centra za obveščanje, v primerih neposredne ogroženosti pa tudi na podlagi obvestil posameznikov.

Kot je znano, je 31-letnega domačina medvedka napadla, ko se je med sprehodom po gozdu nevede približal njenemu brlogu. Pri tem je utrpel hujše poškodbe, zato so ga reševalci odpeljali v ljubljanski Klinični center.