Iskanje pogrešanega se nadaljuje

Iskanje Marjana Kristana iz občine Gorenja vas-Poljane, ki se je v sredo odpravil proti Blegošu, se nadaljuje. Če bodo vremenske razmere dovoljevale, bo reševalcem v pomoč tudi helikopter.

Objavljeno
26. januar 2007 13.14
V soboto je v akciji sodelovalo 23 reševalcev, v nedeljo 25, deset pa jih je bilo pripravljenih v dolini. Reševalci so danes prišli do umrlih Slovakov, ki sta ostala sto metrov pod vrhom. Na fotografiji: ob 13.30 so reševalci prišli nazaj do Poštars
Škofja Loka - Iskanje 26-letnega Marjana Kristana iz občine Gorenja vas-Poljane, ki se je v sredo odpravil proti Blegošu, se nadaljuje. Če bodo vremenske razmere dovoljevale, bo reševalcem v pomoč tudi helikopter.

Kot smo že poročali, so gorska policijska enota gorske reševalne službe in enote vodnikov psov sprožili obsežno iskalno akcijo, ki je v izredno težkih vremenskih razmerah pregledala relacijo, vendar pogrešanega ni našla. Pogrešani, ki nekoliko šepa, je oblečen v vetrovko modre barve, zelene kavbojke, križast pulover sive barve in je obut v modre planinske čevlje. Na glavi ima kapo s senčnikom in napisom Jelovica. Pes poleg njega je ovčar črne barve in sliši na ime Rex.

Pes, ki so ga našli, ni bil pravi

Iz Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Kranj so za Delo.si povedali, da so dobili obvestilo, da se je k neki hiši zatekel pes, ki bi lahko po opisu ustrezal nemškemu ovčarju. Sorodniki pogrešanega so se tja odpravili, vendar so ugotovili, da ne gre za nemškega ovčarja, s katerim se je pogrešani odpravil proti Blegošu.