Zadet Italijan bežal z 200 kilometri na uro

Italijanski motorist je pred policisti bežal z več kot 200 kilometri na uro. Ko so ga zaustavili, so ugotovili, da je pod vplivom drog.

Objavljeno
10. september 2014 15.06
acr policist
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Koper - Policisti so včeraj na Videžu ustavljali motorista, italijanskih registrskih tablic, ki je naredil več prekrškov, vendar se ta na njihove ukaze ni odzival in začel bežati proti Kopru. Pri tem je vozil s hitrostjo višjo od 200 kilometrov na uro. »Ustavili so ga pri Kozini, kjer je skušal naprej zbežati, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva,« so sporočili iz koprske policijske uprave.

Ko se je moški umiril, so ugotovili, da gre za 45-letnika iz Trsta. Italijanski varnostni organi so potrdili, da ima ukradeno registrsko tablico, slovenski policisti pa so pri njemu našli tudi prepovedane droge. Po naših neuradnih podatkih je imel moški pri sebi eno tableto in manjšo količino trde droge, za katero policija ni sporočila.

Hitri test za prepovedane droge, s katerim merijo odziv zenic na svetlobo, je pokazal, da je motorist pod vplivom drog, medtem ko je odklonil strokovni pregled. Prehitremu italijanu so zasegli registrske tablice. »Sledi mu kazenska ovadba za prikrivanje, obdolžilni predlog za cestno prometne kršitve in hitri postopek zaradi posesti prepovedane droge,« so še sporočili iz policije.