Iz pripora v hišni pripor

Jure Mrhar je utemeljeno osumljen, da je v sredini avgusta ubil Roberta Antoniča.

Objavljeno
12. september 2014 15.22
ankele policija
Iztok Umer, kronika
Iztok Umer, kronika

Nova Gorica – Zunajrazpravni senat novogoriškega okrožnega sodišča je ugodil vlogi pooblaščenega odvetnika Bruna Krivca in 21-letnemu Novogoričanu Juretu Mrharju, utemeljeno osumljenemu uboja 33-letnega Roberta Antoniča 13. avgusta sredi mesta, pripor nadomestil s hišnim priporom.

Ker se je z zagovornikovimi navedbami strinjala tudi okrožna državna tožilka Darinka Kastelan, je bila odločitev zunajrazpravnega senata pričakovana. Uboj se je zgodil v sredo, 13. avgusta, malo pred 16. uro, ko sta si na parkirišču za nebotičnikom v Ulici tolminskih puntarjev skočila v lase Mrhar in Antonič. Vzrok spora je bilo domnevno 150 ali 200 evrov, ki jih je bil Mrhar menda dolžan Antoniču.

Med prerivanjem je Mrhar iz žepa potegnil nož na zaklep in z rezilom zabodel Antoniča v hrbet. Ta se je zgrudil na tla, napadalec je poklical policiste in se jim predal. Na kraj dogodka je hitro prispelo tudi reševalno vozilo in Antoniča odpeljalo v bližnjo šempetrsko bolnišnico. Po slabih treh urah je Antonič izkrvavel in umrl zaradi globokega vboda z nožem.

Po vloženi kazenski ovadbi in sklepu po preiskavi na novogoriškem okrožnem sodišču poteka intenzivna sodna preiskava. Preiskovalni sodnik je zaslišal skoraj vse predlagane priče, še vedno čaka na poročilo inštituta za sodno medicino, kjer so opravili obdukcijo pokojnika. Po besedah predstojnika inštituta Jožeta Balažica je potrjeno, da je smrt posledica izkrvavitve, ki jo je povzročil vbod noža s hrbtne strani. Rezilo noža se je zarilo v pljuča in prerezalo aorto.