Iz Soče potegnili avto, 23-letnega voznika niso našli

V Doblarju se je danes nadaljevala reševalna akcija, v kateri policisti, gasilci ter gorski in podvodni reševalci še vedno iščejo 23-letnika iz okolice Tolmina. Ta se v ponedeljek po službi ni vrnil domov, zato so njegovi starši o tem obvestili tolminske policiste.

Objavljeno
15. marec 2011 12.33
Katja Željan, Nova Gorica
Katja Željan, Nova Gorica
Doblar - Po navedbah Deana Božnika, tiskovnega predstavnika Policijske uprave Nova Gorica, so z dosedanjim zbiranjem obvestil ugotovili, da je bil pogrešani najverjetneje udeležen v prometni nesreči, ki se je zgodila v ponedeljek ob približno 16.30 na cesti Kanal ob Soči-Tolmin, za naseljem Doblar. Domnevajo, da je voznik osebnega avtomobila opel astra, sive barve, z registrsko oznako GO SR-935 zapeljal s ceste v Sočo.

Že v ponedeljek med 19.50 in 22.10 je potekala iskalna akcija za pogrešanim 23-letnim voznikom, vendar pa so jo zaradi slabih vremenskih razmer in visokega vodostaja reke prekinili in jo nadaljevali danes, ko so iz Soče potegnili avtomobil. V akciji je poleg šestih policistov novogoriške prometne policije in tolminske policijske postaje sodelovalo še trinajst članov PGD Tolmin, 15 reševalcev Gorske reševalne službe, pet reševalcev Podvodne reševalne službe SPZ in načelnik Civilne zaščite občine Kanal ob Soči. »Soča ima le osem stopinj, vidljivost je nična. Pogrešanega nismo našli, varnostni pas v avtomobilu pa je bil odpet,« je po današnji iskalni akciji povedal Simon Lapanja, vodnik rafta.

Miljko Lesjak, član gorske reševalne službe, je bil prepričan, da so imeli srečo, da so avto sploh našli. »Voznika bomo iskali, ko se bo vodostaj znižal. Reko bomo še pregledovali, saj je mogoče, da je moškega odneslo zelo daleč.« Po besedah Draga Ozebka iz sektorja uniformirane policije novogoriške policijske uprave so doslej že pregledali bregove do Ajbe, iskalna akcija pa se bo nadaljevala v prihodnjih dneh. »Na tem delu ceste se zgodi precej prometnih nesreč, pred leti sta ta ovinek in njegova bližnja okolica terjala pet smrtnih žrtev. Po prenovi asfaltne prevleke so se razmere precej spremenile, v zadnjem času težjih prometnih nesreč tu nismo obravnavali.«

O primeru so policisti že obvestili preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in pristojno okrožno tožilstvo v Novi Gorici. Zaradi razjasnitev okoliščin nesreče policisti prosijo morebitne očividce, naj pokličejo telefonsko številko 113, se zglasijo na najbližji policijski postaji ali pokličejo anonimni telefon policije 080 1200.