Izdajalske biološke sledi

Na kranjskem okrožnem sodišču sodijo obtoženima za bombni napad na zgradbo Policijske uprave 15. maja letos. Zaslišali so tudi kriminalističnega tehnika in dva bombna tehnika.

Objavljeno
22. oktober 2009 09.39
Marjana Hanc
Marjana Hanc
Kranj - Na kranjskem okrožnem sodišču sodijo 18-letnemu Dejanu Saviću in 21-letnemu Stanku Radojeviću, obtoženima za bombni napad na zgradbo Policijske uprave 15. maja letos nekaj čez eno uro zjutraj. Včeraj so zaradi razjasnitev okoliščin med drugim zaslišali kriminalističnega tehnika in dva bombna tehnika specialne enote Generalne policijske uprave in forenzika.

Poročali smo že, da je blizu vhoda v policijsko stavbo eksplodirala vojaška ročna bomba model M 75. K sreči je drobce bombe ustavila stena, in škode pa je bilo za 3000 evrov. Bolj natančno, eksplozija je poškodovala »le« zgradbo in dva pred njo parkirana avtomobila.

Kriminalistični tehnik Borut Koselj je tako včeraj pojasnil, da so kraj eksplozije policisti zavarovali s trakom že pred njegovim prihodom in da so tudi ti že našli žličko oziroma vzvod vzmeti vžigalnika bombe. »Ta del bombe sem z rokavicami dal v embalažo, saj sem moral zavarovati biološke sledi. Skupaj z bombnima tehnikoma in vodjo ogledne komisije pa smo nato tudi poskušali določiti mesto, od koder je bila odvržena bomba. To bi lahko bilo blizu križišča med Bleiweisovo cesto in Cesto Staneta Žagarja, a ker je šlo za domnevo, to ni navedeno v zapisniku,« je povedal Koselj.

Forenzik Mihael Mustar je razkril, da je večinsko sled na bombi pustil Stanko Radojević in da je bil prav on tisti, ki je najverjetneje orožje imel nazadnje v rokah. Našli so tudi manjšo sled, ki kaže na to, da je vpleten Savić, in še sled zdaj še neznanega tretjega človeka.

Več v četrtkovi tiskani izdaji Dela