Izredna odpoved pogodbe?

Direktor Policijske uprave Maribor je po preučitvi nedeljskih okoliščin, ko je policist s službenim vozilom v vinjenem stanju trčil v parkirano vozilo, zanj predlagal izredno odpoved pogodbe o  zaposlitvi.

Objavljeno
03. september 2009 18.23
Ti. Kr./STA
Ti. Kr./STA
Maribor - Direktor Policijske uprave Maribor je preučil okoliščine nedeljskega dogajanja v Veliki Varnici in bo predlagal generalnemu direktorju policije izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi za policista, ki je s službenim vozilom v vinjenem stanju trčil v parkirano vozilo.

 

Kot smo poročali, so mariborski policisti v nedeljo obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročil omenjeni policist policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov.

 

Policijska patrulja je tedaj ugotovila, da je policist službeno vozilo vozil pod vplivom alkohola, zato je bil odrejen preskus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,81 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policistu so prepovedali nadaljnjo vožnjo ter o dogodku obvestili njegovega predstojnika.

 

Direktor Policijske uprave Maribor Danijel Lorbek je v sredo sicer napovedal, da bo generalnemu direktorju policije predlagal, da v skladu z zakonom o delovnem razmerju policistu izda pisno opozorilo pred odpovedjo pogodbe o zaposlitvi.