Od moškega, ki je na teletekstu iskal partnerko, izsilil 44.000 evrov

Ljubljančan se je najprej moškemu predstavil kot dekle, kasneje pa kot oče tega (mladoletnega) dekleta in od njega zahteval denar v zameno za molk.

Objavljeno
30. november 2015 09.40
Posodobljeno
30. november 2015 10.37
acr*policija
Mi. K.
Mi. K.
Ljubljana − Policisti iz ljubljanske Šiške so odvzeli prostost 41-letniku, ki je dve leti izsiljeval drugega moškega. Aretirani je prek oglasa na teletekstu iskal moške, ki so objavili oglas, da iščejo partnerko. Z osamljenim moškim je nato vzpostavil stik in se pretvarjal, da je dekle, ter ga napeljal k pogovoru o spolnosti. »Po nekaj dneh pa se je prek sporočil oškodovancu predstavil kot oče dekleta, češ da je dekle mladoletno, in oškodovanca začel izsiljevati z razkritjem oziroma prijavo na policijo. Oškodovanec mu je v skoraj dveh letih nakazal 44.000 evrov,« so sporočili iz ljubljanske policijske uprave.

Policisti so moškemu odvzeli prostost v petek in ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Doslej ga policija še ni obravnavala.

Policisti sumijo, da ne gre za osamljen primer in da je oškodovancev še več, zato pozivajo vse, ki so žrtev podobnega izsiljevanja, naj o tem obvestijo Policijsko postajo Ljubljana Šiška na številko 01/ 583 37 00.