Kangler ovadil policista zaradi nevestnega dela

Mariborski župan je ovadbo podal, ker da mu je bilo kršenih več pravic, ko se je pritožil na delo policije.

Objavljeno
05. oktober 2012 12.38
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Maribor - Mariborski župan Franc Kangler, zoper katerega so policisti vložili že vrsto kazenskih ovadb, se je zdaj še sam odločil za ovadbo zoper njih. Kot piše današnji Žurnal24, je na specializirano državno tožilstvo podal ovadbo zoper višjega svetovalca, zaposlenega v sektorju za pritožbe zoper policijo, v kateri mu očita nevestno delo v službi.

Kangler je za omenjeni časnik pojasnil, da je ovadbo podal, ker mu je bilo kršenih več pravic, ko se je pritožil na delo policije. »Vse je bilo zrežirano,« je ob tem še dodal mariborski župan, ki se je nad ravnanjem mariborskih kriminalistov pritožil po lanskih odmevnih kriminalističnih preiskavah, prepričan, da so nekateri kriminalisti javnosti izdajali zaupne informacije.

Ministrstvo za notranje zadeve je zato v prostorih Policijske uprave Maribor sklicalo sejo senata za reševanje pritožb nad policijo, ki ji je kot pooblaščenec ministra predsedoval svetovalec, ki ga je Kangler zdaj ovadil.

Ob tem pa naj bi vodja senata po Kanglerjevih besedah na sejo povabil dva predstavnika javnosti, ki nista na uradnem seznamu ministrstva za notranje zadeve, predvsem z namenom, da senat ne odloči v njegovo korist.

Mariborskega župana je zadnja ovadba doletela nedavno, in sicer zaradi domnevnih nepravilnosti pri financiranju gradnje mariborske tržnice.

To pa je le še ena v vrsti kazenskih ovadb, med katerimi sta bili doslej dve že pravnomočno ustavljeni, in sicer v zvezi z Domom pod Gorco in nekdanjim nogometašem Milanom Arnejčičem. Zoper Kanglerja je vložen obtožni predlog v zvezi z dodelitvijo občinskega stanovanja vedeževalki Karin.

Tožilstvo je medtem vložilo zahteve za uvedbo sodne preiskave v primerih slike Mersada Berberja, ki je prav tako povezana s Konstruktorjem, ter pri aferah Toplarna, ptičja hišica, zemljišče za pravoslavno cerkev in nakup bivanjskih enot.

Ob tem pa je za zdaj v razreševanju pri pristojnem tožilcu še zadeva v zvezi s honorarjem enemu od mariborskih radijskih novinarjev.