Kanglerju sedem mesecev zapora

Obsojen je zaradi dodelitve občinskega stanovanja vedeževalki Karin Ježovita. Sodba še ni pravnomočna.

Objavljeno
24. maj 2013 17.59
FRANC KANGLER NA SODIŠČU
R. G., Maribor
R. G., Maribor

Maribor - Afera zaradi podelitve službenega (občinskega) stanovanja znani vedeževalki sega v junij 2010. Ker je Karin Ježovita za Maribor domnevno pomembna oseba, ji je dodelil bivališče v Ulici heroja Nandeta 50 na Teznem, tik ob Stražunskem gozdu. Stanovanje meri 118 kvadratnih metrov, najemnina zanj pa znaša 392 evrov.

Ker brez argumenta, kako nepogrešljiva da je za mesto, vedeževalka stanovanja za ugodno najemnino baje ne bi mogla dobiti, je postala članica sveta invalidov.

A Kangler jo je vanj imenoval šele dan zatem, ko je stanovanjski sklad objavil razpis za oddajo stanovanj. Kasneje se je celo izkazalo, da v svet invalidov sploh ni bila imenovana na podlagi predloga Društva invalidov Maribor, saj je bil dopis društva baje ponarejen, skupaj s podpisom njegovega predsednika Slavka Zakeršnika.

Danes so Franca Kanglerja v tej zadevi na mariborskem okrajnem sodišču obsodili na sedem mesecev zapora, Ježovito pa na pet mesecev pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo enega leta. Plačati bo morala tudi 5000 evrov denarne kazni.

Medtem ko je tožilec za Kanglerja predlagal sedem mesecev zapora, za Ježovito pa pogojno kazen pol leta, je očitke proti direktorici stanovanjskega sklada Tanji Vindiš Furman umaknil.

Tožilstvo je Kanglerja bremenilo sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje, Vindiš Furmanovo zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic in Karin Ježovito ponarejanja listin.