Kdo je podstavil eksploziv v elektroomarico, ostaja skrivnost

Esad Čehajić je znova poudaril, da je bila njegova izjava, ki jo je dal za POP TV, prirejena.

Objavljeno
04. september 2014 17.49
dja čehajić
Vili Einspieler, kronika
Vili Einspieler, kronika

Celje – Na celjskem okrožnem sodišču je danes Esad Čehajić, ki se brani obdolžitve, da je na komercialki razžalil Zaima Draganovića, znova poudaril, da je bila njegova izjava za POP TV prirejena. Ker je novinarka Damjana Seme na bolniškem dopustu, bo sodišče pridobilo njeno pisno izjavo.

Na začetku predlanskega januarja je v celjskem naselju Ostrožno odjeknila silovita eksplozija, ki je stresla celotno sosesko. V zrak je zletela elektroomarica, na katero je bila priključena tudi stanovanjska hiša, v kateri so bivali otroci Esada Čehajića in njegova nekdanja žena Blanka Godec. Policistom ni uspelo ugotoviti, kdo in zakaj je podstavil eksploziv. Čehajić je v izjavi za POP TV v vlogo naročnika postavil tudi 47-letnega Zaima Draganovića in si nakopal njegovo zasebno tožbo.

Prvi je bil zaslišan policist Matjaž Lavko, ki je izpovedal, da so na kraju dogodka ugotovili, da je najverjetneje eksplodirala velika petarda. V razgovoru z njimi je Čehajić navedel več oseb, s katerimi je v sporu, med njimi Draganovića in Esada Ramića, sumil pa je tudi, da je izvajalka Draganovićeva ljubica.

Sin obtoženega Denis Čehajić je pojasnil, da je polovica hiše, ki je bila vzrok za spor z Draganovićem, pripadala očetu, polovica pa materi, ki pa še ni bila vpisana kot solastnica. Zaradi dolgov je oče polovico hiše prodal Draganoviću, ki je po nakupu večkrat hodil okoli hiše skupaj s petimi ali šestimi ljudmi in jim grozil. Prihajal je tudi sredi noči, večkrat jim je izklopil elektriko. Ko so jim tega dne spet izklopili elektriko, je mati dosegla, da so jo priklopili nazaj, nekdo pa je nastavil eksploziv v elektroomarico.

Družina je sklepala, da bi bila lahko naročnika le Draganović ali Ramić, kar je njegov oče izjavil za POP TV. Po njegovem je pogovor s Semetovo trajal pol ure, ni pa vedel, ali ga je snemalec ves čas snemal. Denis Čehajić je še izpovedal, da je nekaj dni pred eksplozijo videl pozno ponoči blizu hiše neznanca, ki je zbežal, tako da ga ni prepoznal, glede na višino in postavo pa bi bil lahko Draganović.

Ker Esad Čehajić trdi, da je bila njegova izjava za POP TV prirejena, je sodnica Ingrid Lešnik v soglasju s pooblaščencem tožnika in obtoženim odločila, da bo sodišče pridobilo pisno izjavo Semetove, ki je že leto dni na bolniškem dopustu. Sodišče bo pozvalo komercialko, naj jim posreduje originalni material s Čehajićevo izjavo, če ga še hrani. Sojenje se bo nadaljevalo predvidoma 18. septembra, Lešnikova pa se bo pozneje odločila, ali bo ugodila predlogu Čehajića, naj pridobi DNK Draganovićeve ljubice. Kriminalisti so namreč na omarici našli ženski DNK.